Lyckans Café - Judi Hendricks / 3 av 5

image1

Ah. Boken handlar om Wyn, en kvinna utan mål och passion här i livet. Hon har varit mäklare, lärare och tillbringar nu sin tid som lyxhustru - men då vill hennes man David skilja sig. Aha! Vad ska hon nu göra? Hon flyttar tillslut till Seattle och börjar baka bröd.

Det här var en typisk feel good bok, man kan känna igen sig och önska att man hade fått samma möjligheter som huvudkaraktären här i livet. Den behandlar otrogenhet, bakning, vänskap, lycka & kärlek. Sånt där klassiskt som de flesta kan relatera till och känna med.
Dock är historien ganska förutsägbar, i stora drag. Man förstår att boken kommer sluta lyckligt även om det blir ett relativt annorlunda slut än vad jag hade tänkt mig. Men de vackra beskrivningarna av bageriet sent på natten och lukten av nybakat bröd kombinerat med tillbakablickar på hennes ungdomsresa till Frankrike skapar utan tvekan en mysig känsla som gör boken svår att lägga ifrån sig. Det är svårt att säga något om språket eftersom boken i fråga är översatt men mysig är den. Man blir lite varm i bröstkorgen när hon börjar baka bröd. Ett stort plus är dessutom det överflöd av trevliga recept som man kan ägna sig åt medan man läser.

Så, 3 av 5 skulle Lyckans café nog få.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0